Milde viscurry met kabeljauw
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Milde viscurry met kabeljauw

Milde viscurry met kabeljauw

met volkoren noedels en broccoli

Wist je dat kabeljauw in zoutwater zwemt en behoort tot de magere vissoorten? Deze filet is laag in vet en hoog in eiwit!

Allergenen :
Vis
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Broccoli

½ zakje(s)

Gele currykruiden

90 ml

Kokosmelk

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)631 kcal
Energie (kJ)2641 kJ
Vetten31.7 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten54.6 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels8.9 g
Eiwitten30.1 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Snijden
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 225 ml water en 1/4 bouillonblokje.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. 
  • Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes. 
Currybasis maken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui en de currykruiden toe. Bak 2 – 3 minuten.
  • Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van ongeveer 2 cm. Breng de vis op smaak met peper en zout.
  • Schuif de kruiden naar één kant van de pan en leg de visstukjes aan de andere kant van de hapjespan. Bak 2 minuten per kant. Schep de vis uit de pan en bewaar apart.
Curry maken
3
  • Voeg de bouillon, kokosmelk, vissaus, suiker, wittewijnazijn, wortel en broccoli toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 5 minuten stoven (zie Tip). De broccoli hoeft nog niet gaar te zijn.
  • Weeg de noedels af. Haal het deksel van de pan en voeg de noedels toe. Kook, onafgedekt, 3 – 4 minuten. 

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen. 

Serveren
4
  • Roer de noedels los met een spatel en voeg eventueel extra water of bouillon toe als de curry te snel droogkookt (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de vis terug in de curry, verwarm kort en verdeel de curry over de borden.
  • Garneer met de gomasio. 

Tip: Is de curry nog te waterig? Laat dan, zonder deksel, nog 5 minuten stoven.