Milde viscurry met kabeljauw
Milde viscurry met kabeljauw

Milde viscurry met kabeljauw

met volkoren noedels en broccoli

Wist je dat kabeljauw in zoutwater zwemt en behoort tot de magere vissoorten? Deze filet is laag in vet en hoog in eiwit!

Allergens:
Fish
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

1 piece

Carrot

100 g

Broccoli

½ sachet(s)

Yellow curry spices

90 milliliters

Coconut milk

5 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

50 g

Wholewheat noodles

(Contains Wheat)

½ piece

Onion

⅓ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

1 piece

Cod fillet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Sugar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories631 kcal
Energy (kJ)2641 kJ
Fat31.7 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate54.6 g
Sugar10.6 g
Dietary Fiber8.9 g
Protein30.1 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Sautépan with Lid
Paper Towel

Cooking Steps

Snijden
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 225 ml water en 1/4 bouillonblokje.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. 
  • Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes. 
Currybasis maken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui en de currykruiden toe. Bak 2 – 3 minuten.
  • Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van ongeveer 2 cm. Breng de vis op smaak met peper en zout.
  • Schuif de kruiden naar één kant van de pan en leg de visstukjes aan de andere kant van de hapjespan. Bak 2 minuten per kant. Schep de vis uit de pan en bewaar apart.
Curry maken
3
  • Voeg de bouillon, kokosmelk, vissaus, suiker, wittewijnazijn, wortel en broccoli toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 5 minuten stoven (zie Tip). De broccoli hoeft nog niet gaar te zijn.
  • Weeg de noedels af. Haal het deksel van de pan en voeg de noedels toe. Kook, onafgedekt, 3 – 4 minuten. 

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen. 

Serveren
4
  • Roer de noedels los met een spatel en voeg eventueel extra water of bouillon toe als de curry te snel droogkookt (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de vis terug in de curry, verwarm kort en verdeel de curry over de borden.
  • Garneer met de gomasio. 

Tip: Is de curry nog te waterig? Laat dan, zonder deksel, nog 5 minuten stoven.