Mini-hamburgers met cheesy kerriesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-hamburgers met cheesy kerriesaus

Mini-hamburgers met cheesy kerriesaus

met aardappelpartjes, bieslook en broccoli

Wil je voorkomen dat bieslook bij het snijden door de keuken vliegt? Houd de bieslook dan met één hand in een strakke bundel tegen de snijplank. Met de andere hand hak je het fijn met je mes. Dit zorgt ook voor gelijke stukken.

Labels:
Familie
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Kleine half-om-half burger

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd, Selderij)

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Aardappelen

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

180 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

25 ml

Water

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3347 kJ
Energie (kcal)800 kcal
Vetten50.9 g
waarvan verzadigd24.3 g
Koolhydraten47.2 g
waarvan suikers7.1 g
Vezels13.9 g
Eiwitten35.8 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan
Koekenpan

Instructies

Aardappelpartjes bakken
1
  • Was de aardappelen en snijd in partjes. Voeg de aardappelpartjes en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een hapjespan.
  • Dek de pan af en stoom 8 - 10 minuten op middelhoog vuur.
  • Giet af indien nodig. Voeg de olijfolie toe en bak 5 - 7 minuten op middelhoog vuur.
  • Roer de helft van het kerriepoeder door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout.
Broccoli koken
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de burgers 4 - 6 minuten. Keer de burgers halverwege om. Breng op smaak met peper en zout.
  • Breng ondertussen ruim gezouten water aan de kook in een pan. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Kook de broccoli 5 - 7 minuten, giet af en breng op smaak met peper en zout. Zet apart tot serveren.
Saus maken
3
  • Haal de burgers uit de pan en bewaar apart. Voeg de kookroom en het overige kerriepoeder toe aan dezelfde pan en breng aan de kook.
  • Zet het vuur middelhoog en roer de kaas door de kookroom. Laat de kaas smelten en zet dan het vuur uit. 
  • Voeg geleidelijk water toe, tot de saus de gewenste consistentie heeft bereikt en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd of knip de bieslook fijn.
  • Verdeel de aardappelpartjes over de borden en serveer met mayonaise naar smaak.
  • Serveer de broccoli en mini-burgers ernaast en besprenkel met de cheesy kerriesaus. 
  • Garneer met de bieslook.