Mini-hamburgers met cheesy kerriesaus
Mini-hamburgers met cheesy kerriesaus

Mini-hamburgers met cheesy kerriesaus

met aardappelpartjes, bieslook en broccoli

Wil je voorkomen dat bieslook bij het snijden door de keuken vliegt? Houd de bieslook dan met één hand in een strakke bundel tegen de snijplank. Met de andere hand hak je het fijn met je mes. Dit zorgt ook voor gelijke stukken.

Tags:
Family
Allergens:
Egg
Wheat
Milk
Celery
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 piece

Mini beef-pork burger

(Contains Egg, Wheat May be present Soy, Mustard, Celery)

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

200 g

Potatoes

2.5 g

Fresh chives

(May be present Celery)

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

180 g

Broccoli

½ piece

Onion

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

25 milliliters

Water

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3347 kJ
Calories800 kcal
Fat50.9 g
Saturated Fat24.3 g
Carbohydrate47.2 g
Sugar7.1 g
Dietary Fiber13.9 g
Protein35.8 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelpartjes bakken
1
  • Was de aardappelen en snijd in partjes. Voeg de aardappelpartjes en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een hapjespan.
  • Dek de pan af en stoom 8 - 10 minuten op middelhoog vuur.
  • Giet af indien nodig. Voeg de olijfolie toe en bak 5 - 7 minuten op middelhoog vuur.
  • Roer de helft van het kerriepoeder door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout.
Broccoli koken
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de burgers 4 - 6 minuten. Keer de burgers halverwege om. Breng op smaak met peper en zout.
  • Breng ondertussen ruim gezouten water aan de kook in een pan. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Kook de broccoli 5 - 7 minuten, giet af en breng op smaak met peper en zout. Zet apart tot serveren.
Saus maken
3
  • Haal de burgers uit de pan en bewaar apart. Voeg de kookroom en het overige kerriepoeder toe aan dezelfde pan en breng aan de kook.
  • Zet het vuur middelhoog en roer de kaas door de kookroom. Laat de kaas smelten en zet dan het vuur uit. 
  • Voeg geleidelijk water toe, tot de saus de gewenste consistentie heeft bereikt en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd of knip de bieslook fijn.
  • Verdeel de aardappelpartjes over de borden en serveer met mayonaise naar smaak.
  • Serveer de broccoli en mini-burgers ernaast en besprenkel met de cheesy kerriesaus. 
  • Garneer met de bieslook.