Met dit gerecht zet je in slechts 15 minuten een Mexicaanse fiesta op tafel! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Warmgerookte zalmsnippers
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
40 gram
Avocadodip
100 gram
Gesneden rodekool
70 gram
Mais in blik
1.32 stuk(s)
Bosui
1 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Limoen
naar smaak
Peper en zout
½ el
Suiker
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de limoen uit boven een kleine kom. Meng in een kom per persoon: 1 el limoensap met 1/2 el suiker. Meng de gesneden rodekool er doorheen. Zet apart en schep af en toe om.
Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort als het gaat om calcium, vezels en vitamine C?
Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Laat de mais uitlekken. Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een kom de mais met het witte gedeelte van de bosui en de tomaatblokjes. Breng op smaak met peper en zout.
Besmeer de tortilla's met de avocadodip. Verdeel de rodekool over de tortilla's. Schep de mais-salsa erover en leg de zalmsnippers erop. Garneer met het groene gedeelte van de bosui.