De garnalen krijgen extra crunch met panko - een soort paneermeel uit Japan met een extra grote korrel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Garnalen
15 gram
Panko paneermeel
1.5 stuk(s)
Tomaat
50 gram
Rodekool en wortel
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
0.45 tl
Gerookt paprikapoeder
¼ stuk(s)
Limoen
1 el
Witte balsamicoazijn
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vul een diep bord met de bloem en een tweede bord met de panko. Vul een kom met 1/3 van de mayonaise, peper en zout. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Wentel de garnalen eerst door de bloem, dan door de kom met mayonaise en vervolgens door de panko. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Besprenkel de garnalen met 1 mespuntje gerookt paprikapoeder per persoon en bak de garnalen 4 – 6 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Tip: Bak de achtergebleven panko mee en gebruik dit bij het serveren als topping.
Meng in een saladekom de rodekool en wortel met de overige mayonaise, de honing en de witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Snijd ondertussen de puntpaprika in smalle repen en de tomaat in kleine blokjes. Snijd de limoen in kwarten. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de blokjes tomaat en per persoon het sap van een kwartje limoen. Meng goed en voeg vervolgens de reepjes paprika toe. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Houd je niet van rauwe puntpaprika? Bak de puntpaprika dan even aan in een koekenpan met 1/2 el olijfolie per persoon.
Verdeel de rodekool en wortel over de tortilla's. Leg de garnalen erop en verdeel de tomaat en paprika erover. Serveer met de partjes limoen.
Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?