Mini-tortilla's met krokante kalkoen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met krokante kalkoen

Mini-tortilla's met krokante kalkoen

met tandoorikruiden en mangochutney

De kip is krokant vanbuiten en mals vanbinnen. Je maakt hem namelijk van kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

100 gram

Kalkoenfiletstukjes met tandoori-kruiden

½ stuk(s)

Paprika

20 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

1 tl

Piri-pirikruiden

Zelf toevoegen

5 el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3748 kJ
Energie (kcal)896 kcal
Vetten51.1 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten67.7 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels7.3 g
Eiwitten34.2 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Diep bord
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de kalkoenblokjes met 1/3 van de yoghurt, peper en zout. Bewaar apart tot gebruik. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de courgette in staafjes van ongeveer 4 cm lang. Snijd de paprika in reepjes.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de courgette, paprika, rode ui en 1 tl Piri-Piri kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 

Kalkoen bakken
3

Voeg ondertussen de panko toe aan een diep bord. Haal de kalkoenblokjes door de panko en zorg dat hij rondom helemaal bedekt is. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kalkoen 2 – 3 minuten per kant, of tot het korstje goudbruin kleurt. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.

Tip: Je gebruikt vrij veel olie, omdat je de kip eigenlijk frituurt. Hierdoor wordt hij lekker knapperig.

Serveren
4

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Verdeel de tortilla's, groenten en krokante kalkoen over de borden. Serveer de mangochutney en de overige yoghurt in aparte kommetjes.