Mini Tortillas with Crunchy Chicken & Roasted Pepper Sauce
Mini Tortillas with Crunchy Chicken & Roasted Pepper Sauce

Mini Tortillas with Crunchy Chicken & Roasted Pepper Sauce

with fragrant rice & grilled vegetables

De kip is krokant vanbuiten en mals vanbinnen. Je maakt hem namelijk van kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 piece

Mini tortillas

(Contains Wheat May be present Soy, Mustard)

½ piece

Courgette

½ piece

Onion

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

100 g

Turkey breast pieces with tandoori-style spices

½ piece

Bell pepper

20 g

Mango chutney

(Contains Mustard)

1 teaspoon

Piri piri seasoning

Not included in your delivery

5 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3697 kJ
Calories884 kcal
Fat51.1 g
Saturated Fat6.7 g
Carbohydrate68.5 g
Sugar18.2 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein33.4 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Deep Plate
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de kalkoenblokjes met 1/3 van de yoghurt, peper en zout. Bewaar apart tot gebruik. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de courgette in staafjes van ongeveer 4 cm lang. Snijd de paprika in reepjes.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de courgette, paprika, rode ui en 1 tl Piri-Piri kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 

Kalkoen bakken
3

Voeg ondertussen de panko toe aan een diep bord. Haal de kalkoenblokjes door de panko en zorg dat hij rondom helemaal bedekt is. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kalkoen 2 – 3 minuten per kant, of tot het korstje goudbruin kleurt. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.

Tip: Je gebruikt vrij veel olie, omdat je de kip eigenlijk frituurt. Hierdoor wordt hij lekker knapperig.

Serveren
4

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Verdeel de tortilla's, groenten en krokante kalkoen over de borden. Serveer de mangochutney en de overige yoghurt in aparte kommetjes.