Het woord tandoori komt van het Hindiwoord tandoor, dat kleioven betekent. Kip tandoori, naan tandoori en roti tandoori zijn enkele van de Indiase klassieke gerechten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
20 gram
Geroosterde-paprikasaus
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Ui
50 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
75 gram
Basmatirijst
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Kipfilet
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
[Plantaardige] roomboter
3 el
Zonnebloemolie
½ el
Olijfolie
180 ml
Water
Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie- of koolhydraatinname? Kook dan alle rijst maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Tip: Je gebruikt vrij veel olie omdat je de kip eigenlijk frituurt. Hierdoor wordt hij lekker knapperig.
Weetje: Wist je dat er in deze geroosterde paprikasaus heel veel paprika's zijn verwerkt? Zo krijg je zonder dat je het door hebt nog meer groenten binnen.