Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

met wortel-koolsalade, appel, yoghurt en tomaat

In dit recept geef je de kip een extra knapperig korstje met panko: Japans paneermeel met grove korrels.

Labels:
Familie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfilethaasjes

50 gram

Biologische volle yoghurt

0.99 tl

Paprikapoeder

20 gram

Mangochutney

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Appel

15 gram

Panko paneermeel

100 gram

Wittekool en wortel

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)866 kcal
Energie (kJ)3625 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers29 g
Vezels7.1 g
Eiwitten38 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kleine kom
Diep bord
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm. Meng de kipfilethaasjes in een kom met 1/3 van de yoghurt, 1 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout. Bewaar apart tot gebruik.

Saus maken
2

Meng nog eens 1/3 van de yoghurt in een kleine kom met de mangochutney, peper en zout. Bewaar apart tot gebruik. Snijd de tomaat in blokjes. Snipper 1/4 rode ui per persoon. Schil de appel en snijd in kleine blokjes.

Tip: De rode ui gaat rauw door de salade. Houd je niet van rauwe ui? Bak de ui dan 2 - 3 minuten met wat olie in een koekenpan.

Kip bakken
3

Voeg de panko toe aan een diep bord. Wentel de kip door de panko en zorg dat hij volledig is bedekt. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip dan 2 – 3 minuten per kant, tot het korstje goudbruin kleurt. Laat uitlekken op keukenpapier.

Tip: Je gebruikt vrij veel olie, omdat je de kip eigenlijk frituurt. Hierdoor wordt hij lekker knapperig.

Salade maken
4

Meng ondertussen in een andere kom de gesneden wittekool en wortel met de appel, rode ui, de overige yoghurt en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tortilla's verwarmen
5

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de salade samen met de tomaten over de mini-tortilla's en leg de stukken kip erop. Garneer met de mango-yoghurtsaus.