Mini-tortilla's met krokante vis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met krokante vis

Mini-tortilla's met krokante vis

met zoetzure groenten en paprikamayonaise

Wortelen zijn rijk aan vitamine A, dus krijgen je ogen en afweersysteem een extra boost van dit gerecht.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

⅓ stuk(s)

Wortel

15 gram

Panko paneermeel

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

0.51 tl

Gerookt paprikapoeder

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

¾ el

Suiker

1.5 el

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)807 kcal
Energie (kJ)3378 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers14 g
Vezels5.8 g
Eiwitten28 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Diep bord
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Zoetzuur maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer en wortel in de lengte in linten. Meng in een kom per persoon: 11/2 el wittewijnazijn en 3/4 el suiker. Voeg een snuf zout toe en roer goed door. Voeg de linten toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Vis bereiden
2

Meng in een diep bord de panko, de Mexicaanse kruiden, peper en zout. Dep de vis droog met keukenpapier en snijd ieder stuk in de lengte in 3 gelijke stukken. Smeer de vis in met 1/3 van de mayonaise en haal vervolgens door de panko. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis in 3 - 5 minuten rondom goudbruin.

Mayonaise mengen
3

Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Gerookt paprikapoeder is sterk van smaak. Voeg dus niet te veel in één keer toe en proef tussendoor.

Serveren
4

Besmeer de mini-tortilla's met de paprikamayonaise. Vul de mini-tortilla's met de slamix, een deel van de zoetzure groenten en een stuk krokante vis. Serveer de overige zoetzure groenten ernaast.