Wortelen zijn rijk aan vitamine A, dus krijgen je ogen en afweersysteem een extra boost van dit gerecht.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
[Persian] cucumber
⅓ piece
Carrot
15 g
Panko breadcrumbs
½ sachet(s)
Mexican-style spices
1 piece
Cod fillet
50 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
3 piece
Mini tortillas
(Contains Wheat)
0.51 teaspoon
Smoked paprika
25 g
Radicchio & iceberg lettuce
¾ tablespoon
Sugar
1.5 tablespoon
White wine vinegar
1 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer en wortel in de lengte in linten. Meng in een kom per persoon: 11/2 el wittewijnazijn en 3/4 el suiker. Voeg een snuf zout toe en roer goed door. Voeg de linten toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.
Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!
Meng in een diep bord de panko, de Mexicaanse kruiden, peper en zout. Dep de vis droog met keukenpapier en snijd ieder stuk in de lengte in 3 gelijke stukken. Smeer de vis in met 1/3 van de mayonaise en haal vervolgens door de panko. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis in 3 - 5 minuten rondom goudbruin.
Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Gerookt paprikapoeder is sterk van smaak. Voeg dus niet te veel in één keer toe en proef tussendoor.
Besmeer de mini-tortilla's met de paprikamayonaise. Vul de mini-tortilla's met de slamix, een deel van de zoetzure groenten en een stuk krokante vis. Serveer de overige zoetzure groenten ernaast.