topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Taco's met krokante vis

Taco's met krokante vis

met zoetzure groenten en smokey mayonaise

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Mosterd
Eieren
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Wortel

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

½ tl

Gerookt paprikapoeder

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

¾ el

Suiker

1.5 el

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3610 kJ
Energie (kcal)863 kcal
Vetten49.4 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten69.2 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels7.9 g
Eiwitten31.8 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Diep bord
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Zoetzuur maken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer en wortel in de lengte in linten.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn, suiker en een snuf zout.
  • Voeg de linten toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Vis bereiden
2
  • Meng in een diep bord de panko met de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak), peper en zout.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en snijd ieder stuk in de lengte in 3 gelijke stukken. 
  • Smeer de vis in met 1/3 van de mayonaise en haal vervolgens door de panko.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis in 3 - 5 minuten rondom goudbruin.
Saus maken
3
  • Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
  • Meng in een kleine kom de overige mayonaise met 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Besmeer de mini-tortilla's met de paprikamayonaise.
  • Vul de mini-tortilla's met de slamix, een deel van de zoetzure groenten en de krokante vis.
  • Serveer de overige zoetzure groenten ernaast.