Taco's met krokante vis
Taco's met krokante vis

Taco's met krokante vis

met zoetzure groenten en smokey mayonaise

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Mustard
Egg
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Carrot

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

½ sachet(s)

Mexican-style spices

3 piece

Mini tortillas

(Contains Wheat)

25 g

Radicchio & iceberg lettuce

½ teaspoon

Smoked paprika

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

1 piece

Basa fillet

(Contains Fish)

½ piece

Onion

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Sugar

1.5 tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3610 kJ
Calories863 kcal
Fat49.4 g
Saturated Fat12.4 g
Carbohydrate70 g
Sugar19.5 g
Dietary Fiber7.9 g
Protein31.8 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Peeler or Cheese Slicer
Deep Plate
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Aluminum Foil
Small Bowl

Cooking Steps

Zoetzuur maken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer en wortel in de lengte in linten.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn, suiker en een snuf zout.
  • Voeg de ui en de linten toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Vis bereiden
2
  • Meng in een diep bord de panko met de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak), peper en zout.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en snijd ieder stuk in de lengte in 3 gelijke stukken. 
  • Smeer de vis in met 1/3 van de mayonaise en haal vervolgens door de panko.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis in 3 - 5 minuten rondom goudbruin.
Saus maken
3
  • Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
  • Meng in een kleine kom de overige mayonaise met 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Besmeer de mini-tortilla's met de paprikamayonaise.
  • Vul de mini-tortilla's met de slamix, een deel van de zoetzure groenten en de krokante vis.
  • Serveer de overige zoetzure groenten ernaast.