Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio

Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio

met spitskool en zoetzure komkommer

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Varkenshaaspuntjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

¼ stuk(s)

Groene peper

½ stuk(s)

Paprika

150 gram

Gesneden spitskool

3 stuk(s)

Volkoren mini-tortilla

(Bevat Tarwe)

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

1.5 tl

Suiker

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1.5 el

Wittewijnazijn

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2411 kJ
Energie (kcal)576 kcal
Vetten19 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten58.3 g
waarvan suikers24.8 g
Vezels14.3 g
Eiwitten36.3 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Wok of hapjespan
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

Marineren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip 1). Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de varkenshaaspuntjes met de knoflook, gemberpuree, sojasaus, honing en 1/4 el olijfolie per persoon (zie Tip 2). Marineer de varkenshaaspuntjes minimaal 15 minuten.

Tip 1: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Tip 2: Snijd eventueel grotere stukken varkenshaas door de helft.

Zoetzuur maken
2

Snijd ondertussen de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerplakken erin (zie Tip). Breng op smaak met een snufje zout en houd apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Wil je minder suiker toevoegen aan je zoetzuur? Probeer het dan eens met de helft van de benodigde hoeveelheid suiker. Je zoetzuur wordt wel iets zuurder en minder zoet.

Groenten snijden
3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de groene peper fijn. Snijd de paprika in blokjes.

Wokken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de paprika, de spitskool en de helft van de groene peper 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen, zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.

Bakken
5

Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes met marinade toe. Bak 3 - 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn.

Serveren
6

Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de gemarineerde varkenshaaspuntjes en de zoetzure komkommer. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met de gomasio.