Veggie mini-worstenbroodjes met cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie mini-worstenbroodjes met cheddar

Veggie mini-worstenbroodjes met cheddar

met wortelsalade en zelfgemaakte appelmoes

Nieuw ingrediënt in je box! De worstjes van De Vegetarische Slager zijn plantaardige worstjes met een heerlijke bite - klein van stuk, maar groots van smaak.

Labels:
Veggie
Familie
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Appel

⅓ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paarse wortel

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

3 stuk(s)

Little Willies van de Vegetarische Slager

(Bevat Soja, Tarwe Kan bevatten Selderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Mosterd

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3795 kJ
Energie (kcal)907 kcal
Vetten60 g
waarvan verzadigd18.8 g
Koolhydraten61.1 g
waarvan suikers31.8 g
Vezels12.2 g
Eiwitten22.1 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Steelpan met deksel
Rasp
Saladekom

Instructies

Worstenbroodjes maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd het bladerdeeg in 3 driehoeken per persoon. Verdeel 1/2 el mosterd per persoon over het bladerdeeg, maar laat steeds het uiterste puntje leeg (zie Tip). Verdeel vervolgens de geraspte cheddar over de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Eet je dit gerecht met kinderen? Halveer dan de mosterd.

Broodjes bakken
2

Leg de Little Willies op de korte kant van de driehoek en rol op. Bestrijk het laatste puntje met water zodat je het bladerdeeg goed dicht kunt plakken. Leg de worstenbroodjes op een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin kleurt (zie Tip).

Tip: Zie je dat de broodjes niet gelijkmatig bruin worden? Draai de bakplaat dan halverwege om.

 

Appelmoes maken
3

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Voeg de appel en per persoon: 1 tl honing en 30 ml water toe aan een steelpan met deksel. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 – 14 minuten op middelhoog vuur koken. Haal de pan van het vuur en prak de appel met een aardappelstamper grof.

Raspen
4

Rasp de wortel en de paarse wortel met een grove rasp.

Salade mengen
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Voeg naar smaak peper en zout toe en meng de geraspte wortel en de rozijnen door de dressing.

Serveren
6

Serveer de vegetarische worstenbroodjes met de wortelsalade en de appelmoes.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.