Veggie mini-worstenbroodjes met cheddar
Veggie mini-worstenbroodjes met cheddar

Veggie mini-worstenbroodjes met cheddar

met wortelsalade en zelfgemaakte appelmoes

Nieuw ingrediënt in je box! De worstjes van De Vegetarische Slager zijn plantaardige worstjes met een heerlijke bite - klein van stuk, maar groots van smaak.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

¼ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

25 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

1 piece

Apple

⅓ piece

Carrot

½ piece

Purple carrot

10 g

Raisins

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

3 piece

Little Willies from the Vegetarian Butcher

(Contains Soy, Wheat May be present Celery, Mustard)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Mustard

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 teaspoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3795 kJ
Calories907 kcal
Fat60 g
Saturated Fat18.8 g
Carbohydrate61.1 g
Sugar31.8 g
Dietary Fiber12.2 g
Protein22.1 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Potato Masher
Lidded saucepan
Grater
Salad Bowl

Cooking Steps

Worstenbroodjes maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd het bladerdeeg in 3 driehoeken per persoon. Verdeel 1/2 el mosterd per persoon over het bladerdeeg, maar laat steeds het uiterste puntje leeg (zie Tip). Verdeel vervolgens de geraspte cheddar over de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Eet je dit gerecht met kinderen? Halveer dan de mosterd.

Broodjes bakken
2

Leg de Little Willies op de korte kant van de driehoek en rol op. Bestrijk het laatste puntje met water zodat je het bladerdeeg goed dicht kunt plakken. Leg de worstenbroodjes op een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin kleurt (zie Tip).

Tip: Zie je dat de broodjes niet gelijkmatig bruin worden? Draai de bakplaat dan halverwege om.

 

Appelmoes maken
3

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Voeg de appel en per persoon: 1 tl honing en 30 ml water toe aan een steelpan met deksel. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 – 14 minuten op middelhoog vuur koken. Haal de pan van het vuur en prak de appel met een aardappelstamper grof.

Raspen
4

Rasp de wortel en de paarse wortel met een grove rasp.

Salade mengen
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Voeg naar smaak peper en zout toe en meng de geraspte wortel en de rozijnen door de dressing.

Serveren
6

Serveer de vegetarische worstenbroodjes met de wortelsalade en de appelmoes.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.