Nieuw ingrediënt in je box! De worstjes van De Vegetarische Slager zijn plantaardige worstjes met een heerlijke bite - klein van stuk, maar groots van smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ roll(s)
Puff pastry
(Contains Wheat May be present Milk)
25 g
Grated cheddar
(Contains Milk)
1 piece
Apple
⅓ piece
Carrot
½ piece
Purple carrot
10 g
Raisins
(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
3 piece
Little Willies from the Vegetarian Butcher
(Contains Soy, Wheat May be present Celery, Mustard)
1 tablespoon
Mustard
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
1 teaspoon
White wine vinegar
1 teaspoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd het bladerdeeg in 3 driehoeken per persoon. Verdeel 1/2 el mosterd per persoon over het bladerdeeg, maar laat steeds het uiterste puntje leeg (zie Tip). Verdeel vervolgens de geraspte cheddar over de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Eet je dit gerecht met kinderen? Halveer dan de mosterd.
Leg de Little Willies op de korte kant van de driehoek en rol op. Bestrijk het laatste puntje met water zodat je het bladerdeeg goed dicht kunt plakken. Leg de worstenbroodjes op een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin kleurt (zie Tip).
Tip: Zie je dat de broodjes niet gelijkmatig bruin worden? Draai de bakplaat dan halverwege om.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Voeg de appel en per persoon: 1 tl honing en 30 ml water toe aan een steelpan met deksel. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 – 14 minuten op middelhoog vuur koken. Haal de pan van het vuur en prak de appel met een aardappelstamper grof.
Rasp de wortel en de paarse wortel met een grove rasp.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Voeg naar smaak peper en zout toe en meng de geraspte wortel en de rozijnen door de dressing.
Serveer de vegetarische worstenbroodjes met de wortelsalade en de appelmoes.
Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.