Naanwich met köfte-gehaktballetjes en pittige groene saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanwich met köfte-gehaktballetjes en pittige groene saus

Naanwich met köfte-gehaktballetjes en pittige groene saus

met kerrie-aardappelen en tomaat-komkommersalsa

Vind je het leuk om maaltijden een Indiase twist te geven? Dan zal je dol zijn op deze naanwich! Een naanwich is een fusionbroodje dat naanbrood gebruikt in plaats van traditioneel brood, gevuld met ingrediënten zoals gekruid vlees, groenten of sauzen.

Allergenen :
Tarwe
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Naanbrood met kruiden

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

100 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

0.16 zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Ui

20 gram

Pikante uienchutney

¼ stuk(s)

Groene peper

4 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3860 kJ
Energie (kcal)923 kcal
Vetten47.5 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers18.2 g
Vezels9.9 g
Eiwitten31.8 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Aardappelen roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Voeg de krieltjes en de kerriekruiden toe aan een kom en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en rooster 16 - 20 minuten in de oven. 
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Halveer de gehaktballetjes.
Bakken
2
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui met de gehaktballetjes 4 - 6 minuten.
  • Voeg de uienchutney toe en bak nog 1 minuut.
  • Snijd de munt fijn. Snijd de komkommer en de helft van de tomaat in blokjes. Voeg de munt, komkommer en tomaat toe aan een saladekom. Besprenkel met extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de overige tomaat in plakjes en leg apart.
Salade maken
3
  • Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd in grove stukken.
  • Voeg de wittewijnazijn, de koriander en de mayonaise toe (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en gebruik een staafmixer om er een gladde saus van te maken.

Gezondheidstip: Dit recept is calorierijk. Let je op je calorie-inname? Gebruik dan yoghurt in plaats van mayonaise.

Serveren
4
  • Bak ondertussen de naan 3 - 4 minuten in de oven. 
  • Besmeer de naan met de groene saus en beleg met de tomatenplakjes, gehaktballetjes en ui.
  • Vouw de bovenkant van de naan dubbel zodat je een naanwich krijgt.
  • Serveer de aardappelen en salsa ernaast.