Naanpizza bianca met mozzarella en tomaat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza bianca met mozzarella en tomaat

Naanpizza bianca met mozzarella en tomaat

met salade van courgette, rucola en veldsla

Minder vlees eten is niet alleen goed voor ons, maar ook voor de planeet. Wist je dat één week geen vlees eten gelijk staat aan het besparen van 79 kilometer autorijden?

Labels:
Familie
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Naanbrood

15 gram

Geraspte belegen kaas

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Courgette

20 gram

Rucola en veldsla

25 gram

Biologische crème fraîche

65 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)890 kcal
Energie (kJ)3723 kJ
Vetten50 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers18 g
Vezels6.3 g
Eiwitten28 g
Zout2 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Groenten bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de ui in halve ringen. Snijd 1/2 van de courgette in plakjes en schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de overige courgette. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, de plakjes courgette en de knoflook 5 - 7 minuten. Breng flink op smaak met peper en zout.

Tip: Gebruik eventueel een mes om het laatste kleine stuk in dunne linten te snijden.

Voorbereiden
2

Halveer de cherrytomaten. Giet het vocht van de mozzarella af. Scheur de mozzarella vervolgens grof. Meng in een kleine kom de crème fraîche met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier. Verdeel het crème fraîche-mengsel, de mozzarella en de helft van de geraspte kaas over de naanbroden.

Tip: Door (soms) je stukje vlees te laten liggen, help je mee aan het minder zwaar belasten van het milieu. Wist je dat je daar bij dit gerecht niks voor hoeft in te leveren? Elke portie zit namelijk vol ijzer (door de groenten), calcium en vitamine B2 en B12 (door de mozzarella), zonder dat er vlees aan te pas komt!

Sla mengen
3

Beleg de naanbroden vervolgens met de gebakken ui en courgette en de helft van de cherrytomaten. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Bak 5 - 7 minuten bovenin de oven tot de kaas gesmolten is. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout. Voeg de rucola-veldslamelange en meng door de dressing.

Serveren
4

Voeg vlak voor serveren de courgettelinten en de rest van de cherrytomaten toe aan de saladekom. Meng goed met de dressing. Haal de naanpizza's uit de oven, bestrooi met 1/2 tl Italiaanse kruiden en breng flink op smaak met peper. Besprenkel de naanpizza's met extra vierge olijfolie naar smaak. Snijd de pizza's in stukken en verdeel over borden. Serveer met de salade.

Tip: Houd je niet van rauwe courgettelinten? Grill ze kort in een grill- of koekenpan.