Naanpizza bianca met mozzarella en tomaat
Naanpizza bianca met mozzarella en tomaat

Naanpizza bianca met mozzarella en tomaat

met salade van courgette, rucola en veldsla

Minder vlees eten is niet alleen goed voor ons, maar ook voor de planeet. Wist je dat één week geen vlees eten gelijk staat aan het besparen van 79 kilometer autorijden?

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Italian seasoning

1 piece

Naan bread

15 g

Grated mature cheese

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

½ piece

Courgette

20 g

Arugula & lamb's lettuce

25 g

Organic crème fraîche

65 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Onion

Not included in your delivery

½ tablespoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories890 kcal
Energy (kJ)3723 kJ
Fat50 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate79 g
Sugar18 g
Dietary Fiber6.3 g
Protein28 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Casserole
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Groenten bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de ui in halve ringen. Snijd 1/2 van de courgette in plakjes en schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de overige courgette. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, de plakjes courgette en de knoflook 5 - 7 minuten. Breng flink op smaak met peper en zout.

Tip: Gebruik eventueel een mes om het laatste kleine stuk in dunne linten te snijden.

Voorbereiden
2

Halveer de cherrytomaten. Giet het vocht van de mozzarella af. Scheur de mozzarella vervolgens grof. Meng in een kleine kom de crème fraîche met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier. Verdeel het crème fraîche-mengsel, de mozzarella en de helft van de geraspte kaas over de naanbroden.

Tip: Door (soms) je stukje vlees te laten liggen, help je mee aan het minder zwaar belasten van het milieu. Wist je dat je daar bij dit gerecht niks voor hoeft in te leveren? Elke portie zit namelijk vol ijzer (door de groenten), calcium en vitamine B2 en B12 (door de mozzarella), zonder dat er vlees aan te pas komt!

Sla mengen
3

Beleg de naanbroden vervolgens met de gebakken ui en courgette en de helft van de cherrytomaten. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Bak 5 - 7 minuten bovenin de oven tot de kaas gesmolten is. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout. Voeg de rucola-veldslamelange en meng door de dressing.

Serveren
4

Voeg vlak voor serveren de courgettelinten en de rest van de cherrytomaten toe aan de saladekom. Meng goed met de dressing. Haal de naanpizza's uit de oven, bestrooi met 1/2 tl Italiaanse kruiden en breng flink op smaak met peper. Besprenkel de naanpizza's met extra vierge olijfolie naar smaak. Snijd de pizza's in stukken en verdeel over borden. Serveer met de salade.

Tip: Houd je niet van rauwe courgettelinten? Grill ze kort in een grill- of koekenpan.