Naanpizza met aubergine en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met aubergine en mozzarella

Naanpizza met aubergine en mozzarella

met paprika en vers basilicum

Wist je dat mozzarella zijn naam ontleent aan het Italiaanse woord voor de manier waarop de kaas wordt afgescheurd, mozzare, om de bekende bollen te vormen?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ pak(ken)

Passata

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)

5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

½ stuk(s)

Tomaat

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

7.5 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2927 kJ
Energie (kcal)700 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers15 g
Vezels11 g
Eiwitten20 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Vergiet
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden Snijd de aubergine in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Aubergine bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de plakken aubergine met zout en bak ze 3 - 4 minuten per kant. Scheur ondertussen de mozzarella in grove stukken en laat uitlekken in een vergiet.

Pizza beleggen
3

Meng in een kom per persoon 1/4 pakje passata en de Italiaanse kruiden met de knoflook. Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en bestrijk elk naanbrood met 2 el van het passata-mengsel. Beleg de naanbroden met de plakken aubergine, de paprika en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven.

Salade maken en serveren
4

Snijd het basilicum in reepjes. Snijd de tomaat in partjes. Maak in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Voeg de rucola, tomaat en de helft van het basilicum toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rest van het basilicum over de naanpizza en besprenkel met basilicumcrème. Serveer de naanpizza samen met de salade.