Met dit gerecht tover je zo de zon op je bord - heerlijk genieten op koude winterdagen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
1 stuk(s)
Naanbrood
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Tomaat
15 ml
Basilicumcrème met citroen
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Vers basilicum
25 gram
Biologische crème fraîche
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in plakken van 1/2 cm dik. Meng de courgette in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 20 minuten in de oven.
Snijd de ui en rode puntpaprika in grove stukken. Pel de knoflook en halveer. Snijd de tomaat in vieren. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaat en de rode puntpaprika toe en bak 4 minuten. Voeg 100 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat 7 minuten zachtjes koken.
Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Leg het naanbrood op een ovenrooster met bakpapier en bak 3 - 5 minuten mee in de oven met de courgette. Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de crème fraîche met de basilicumcrème met citroen. Scheur de mozzarella in grove stukken.
Haal de voorgebakken naan uit de oven. Besmeer de naan met het crème fraîche-basilicumcrème mengsel en beleg met de stukken mozzarella. Bak de naanpizza de laatste 3 - 4 minuten opnieuw mee met de courgette in de oven, of totdat de mozzarella is gesmolten.
Tip: Is de courgette al klaar, maar is de mozzarella nog niet helemaal gesmolten? Haal de courgette dan alvast uit de oven.
Pureer ondertussen de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. Hak de blaadjes van het basilicum grof.
Haal de naanpizza uit de oven en verdeel de geroosterde courgette erover en bestrooi met een beetje vers basilicum. Verdeel de soep over kommen. Garneer de soep met de overige crème fraîche en het overige basilicum. Serveer met de naanpizza.