Naanpizza met gegrilde courgette en mozzarella
Naanpizza met gegrilde courgette en mozzarella

Naanpizza met gegrilde courgette en mozzarella

met tomaat-paprikasoep, crème fraîche en basilicum

Met dit gerecht tover je zo de zon op je bord - heerlijk genieten op koude winterdagen!

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Customisable
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Courgette

1 piece

Romano pepper

1 piece

Naan bread

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Tomato

15 milliliters

Basil crème with lemon

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

5 g

Fresh basil

25 g

Organic crème fraîche

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories837 kcal
Energy (kJ)3503 kJ
Fat44 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate81 g
Sugar20 g
Dietary Fiber6.7 g
Protein26 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Soup pan
Oven rack lined with baking paper
Small Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Courgette roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in plakken van 1/2 cm dik. Meng de courgette in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 20 minuten in de oven.

Soep maken
2

Snijd de ui en rode puntpaprika in grove stukken. Pel de knoflook en halveer. Snijd de tomaat in vieren. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaat en de rode puntpaprika toe en bak 4 minuten. Voeg 100 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat 7 minuten zachtjes koken.

Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Naan voorbakken
3

Leg het naanbrood op een ovenrooster met bakpapier en bak 3 - 5 minuten mee in de oven met de courgette. Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de crème fraîche met de basilicumcrème met citroen. Scheur de mozzarella in grove stukken.

Naanpizza beleggen
4

Haal de voorgebakken naan uit de oven. Besmeer de naan met het crème fraîche-basilicumcrème mengsel en beleg met de stukken mozzarella. Bak de naanpizza de laatste 3 - 4 minuten opnieuw mee met de courgette in de oven, of totdat de mozzarella is gesmolten.

Tip: Is de courgette al klaar, maar is de mozzarella nog niet helemaal gesmolten? Haal de courgette dan alvast uit de oven.

Soep pureren
5

Pureer ondertussen de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. Hak de blaadjes van het basilicum grof.

Serveren
6

Haal de naanpizza uit de oven en verdeel de geroosterde courgette erover en bestrooi met een beetje vers basilicum. Verdeel de soep over kommen. Garneer de soep met de overige crème fraîche en het overige basilicum. Serveer met de naanpizza.