Naanpizza met geitenkaas en groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met tomatensalade en basilicumcrème

Dat zelfgemaakte pizza niet lang hoeft te duren bewijst deze naanpizza. Jij belegt, de oven doet de rest!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

⅓ stuk(s)

Courgette

25 gram

Zoete aardappel

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

50 gram

Passata

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe)

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 ml

Basilicumcrème

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2866 kJ
Energie (kcal)685 kcal
Vetten28.9 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten82.1 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels8.2 g
Eiwitten21 g
Zout2 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snijd de andere helft fijn.
  • Schil de zoete aardappel of was grondig.
  • Snijd met een dunschiller of kaasschaaf de zoete aardappel en de courgette in dunne plakjes.

Weetje: De drie verschillende groenten in dit recept zorgen voor variatie. wat belangrijk is om alle nodige vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Hoe meer variatie, hoe beter!

Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halve-uienringen, de zoete-aardappelplakjes en de helft van de oregano 4 - 6 minuten.
  • Bak de laatste minuut de courgetteplakken mee. Breng op smaak met peper en zout.
Naanpizza's bereiden
3
  • Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en verdeel 2 el passata over elk stuk naanbrood. Bestrooi met de overige oregano, peper en zout.
  • Bak het naanbrood 2 minuten in de oven.
  • Verdeel de gebakken ui, zoete aardappel en courgette over de naanbroden (zie Tip). Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met wat basilicumcrème. Bak de naanpizza's nog 4 - 6 minuten in de oven.

Tip: Heb je na het beleggen van de naanpizza’s nog toppings over? De overige ingrediënten kun je eventueel kleinsnijden en door de salade verwerken. Je kunt ze ook in de koelkast bewaren voor de volgende dag.

Serveren
4
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
  • Meng in een saladekom de tomaat en de gesnipperde ui met de witte balsamicoazijn en de overige basilicumcrème. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe en schep tussendoor een aantal keer om.
  • Snijd de naanpizza's in stukken en serveer de salade erbij.