Zout, zoet en zuur: deze naanpizza combineert met de zalm, prei en zure room drie van de vijf basissmaken. De room zorgt naast een friszure smaak ook voor de nodige smeuïgheid, heerlijk in combinatie met de rokerige zalm. Deze vis heeft het ASC-logo, dit staat voor duurzaam gekweekte vis. Naast lekker, ook verantwoord!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Prei
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Peer
1 stuk(s)
Naanbrood
(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)
60 gram
Koudgerookte zalm
(Bevat Vis, Melk (inclusief lactose))
15 gram
Rucola en veldsla
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de prei in fijne ringen. Hak de dille fijn.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak 1 – 2 minuten. Voeg een scheutje water toe (ongeveer 25 ml per persoon), breng op smaak met peper en zout en stoof, afgedekt, nog 4 – 5 minuten.
Meng ondertussen de zure room in een kom met de helft van de dille, peper en zout. Snijd de rode ui in fijne halve ringen. Snijd de peer in kwarten en daarna in fijne plakjes.
Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel de zure room over de naanbroden. Leg de prei en de rode ui erop en bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven.
Snijd de plakjes gerookte zalm in reepjes. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn, peper en zout tot een dressing. Voeg de rucola, veldsla en peer toe en schep goed om.
Beleg de naanpizza met de gerookte zalm en garneer met de overige dille. Snijd de naanpizza in stukken en serveer met de salade.