Zout, zoet en zuur: deze naanpizza combineert met de zalm, prei en zure room drie van de vijf basissmaken. De room zorgt naast een friszure smaak ook voor de nodige smeuïgheid, heerlijk in combinatie met de rokerige zalm. Deze vis heeft het ASC-logo, dit staat voor duurzaam gekweekte vis. Naast lekker, ook verantwoord!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Prei
2.5 g
Verse dille
(May be present Celery)
25 g
Biologische zure room
(Contains Milk)
½ unit
Rode ui
½ unit
Peer
1 unit
Naanbrood
(Contains Milk, Wheat, Gluten)
60 g
Koudgerookte zalm
(Contains Fish, Milk)
15 g
Rucola en veldsla
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de prei in fijne ringen. Hak de dille fijn.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak 1 – 2 minuten. Voeg een scheutje water toe (ongeveer 25 ml per persoon), breng op smaak met peper en zout en stoof, afgedekt, nog 4 – 5 minuten.
Meng ondertussen de zure room in een kom met de helft van de dille, peper en zout. Snijd de rode ui in fijne halve ringen. Snijd de peer in kwarten en daarna in fijne plakjes.
Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel de zure room over de naanbroden. Leg de prei en de rode ui erop en bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven.
Snijd de plakjes gerookte zalm in reepjes. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn, peper en zout tot een dressing. Voeg de rucola, veldsla en peer toe en schep goed om.
Beleg de naanpizza met de gerookte zalm en garneer met de overige dille. Snijd de naanpizza in stukken en serveer met de salade.