Naanpizza met gerookte zalm en prei
Naanpizza met gerookte zalm en prei

Naanpizza met gerookte zalm en prei

met rode ui, zure room, verse dille en een salade met peer

Zout, zoet en zuur: deze naanpizza combineert met de zalm, prei en zure room drie van de vijf basissmaken. De room zorgt naast een friszure smaak ook voor de nodige smeuïgheid, heerlijk in combinatie met de rokerige zalm. Deze vis heeft het ASC-logo, dit staat voor duurzaam gekweekte vis. Naast lekker, ook verantwoord!

Allergens:
Milk
Wheat
Gluten
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Prei

2.5 g

Verse dille

(May be present Celery)

25 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

½ unit

Rode ui

½ unit

Peer

1 unit

Naanbrood

(Contains Milk, Wheat, Gluten)

60 g

Koudgerookte zalm

(Contains Fish, Milk)

15 g

Rucola en veldsla

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3046 kJ
Calories728 kcal
Fat32 g
Saturated Fat9.6 g
Carbohydrate78 g
Sugar20.5 g
Dietary Fiber10 g
Protein26 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Baking Sheet
Parchment Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de prei in fijne ringen. Hak de dille fijn.

Prei stoven
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak 1 – 2 minuten. Voeg een scheutje water toe (ongeveer 25 ml per persoon), breng op smaak met peper en zout en stoof, afgedekt, nog 4 – 5 minuten.

Zure room maken
3

Meng ondertussen de zure room in een kom met de helft van de dille, peper en zout. Snijd de rode ui in fijne halve ringen. Snijd de peer in kwarten en daarna in fijne plakjes.

Naanpizza bakken
4

Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel de zure room over de naanbroden. Leg de prei en de rode ui erop en bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven.

Salade maken
5

Snijd de plakjes gerookte zalm in reepjes. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn, peper en zout tot een dressing. Voeg de rucola, veldsla en peer toe en schep goed om.

Serveren
6

Beleg de naanpizza met de gerookte zalm en garneer met de overige dille. Snijd de naanpizza in stukken en serveer met de salade.