De room geeft een friszure smaak aan deze naanpizza en zorgt bovendien voor de nodige smeuïgheid. Dit is heerlijk in combinatie met de rokerige zalm. Eet smakelijk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Prei
2.5 gram
Verse dille
50 gram
Biologische zure room
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Appel
1 stuk(s)
Naanbrood
(Bevat Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe)
75 gram
Warmgerookte zalmsnippers
20 gram
Rucola
20 gram
Vinaigrette met kruiden
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de prei in fijne ringen. Hak de dille fijn.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak 1 – 2 minuten. Voeg een scheutje water toe (ongeveer 25 ml per persoon), breng op smaak met peper en zout en stoof, afgedekt, nog 4 – 5 minuten.
Meng ondertussen in een kom de zure room met de helft van de dille, peper en zout. Snijd de rode ui in fijne halve ringen. Schil de appel en snijd in kwarten. Snijd de appel daarna in fijne plakjes.
Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel de zure room over de naanbroden. Leg de prei en de rode ui erop en bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven.
Meng in een saladekom 1/2 zakje vinaigrette per persoon met de rucola en appel en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Beleg de naanpizza met de gerookte zalm en garneer met de overige dille. Snijd de naanpizza in stukken en serveer met de salade.
Tip: Wist je dat zalm essentiële vetzuren bevat zoals omega 3? Deze moet je uit je voeding opnemen want je lichaam kan deze niet zelf aanmaken. Je krijgt al voldoende omega-3 binnen als je 1 keer per week vis eet, bij voorkeur vette vis zoals haring of zalm.