Smoked Salmon Naan Pizza
Smoked Salmon Naan Pizza

Smoked Salmon Naan Pizza

with sour cream, leek, red onion & pear salad

De room geeft een friszure smaak aan deze naanpizza en zorgt bovendien voor de nodige smeuïgheid. Dit is heerlijk in combinatie met de rokerige zalm. Eet smakelijk!

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Gluten
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Leek

2.5 g

Fresh dill

50 g

Organic sour cream

½ piece

Onion

½ piece

Apple

1 piece

Naan bread

(Contains Milk, Gluten, Wheat)

75 g

Hot smoked salmon flakes

20 g

Arugula

20 g

Herb vinaigrette

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2838 kJ
Calories678 kcal
Fat27.4 g
Saturated Fat9.6 g
Carbohydrate71.6 g
Sugar19.8 g
Dietary Fiber9.6 g
Protein30.8 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Bowl
Parchment Paper
Baking Sheet
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de prei in fijne ringen. Hak de dille fijn.

Prei stoven
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak 1 – 2 minuten. Voeg een scheutje water toe (ongeveer 25 ml per persoon), breng op smaak met peper en zout en stoof, afgedekt, nog 4 – 5 minuten.

Mengen
3

Meng ondertussen in een kom de zure room met de helft van de dille, peper en zout. Snijd de rode ui in fijne halve ringen. Schil de appel en snijd in kwarten. Snijd de appel daarna in fijne plakjes.

Naanpizza bakken
4

Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel de zure room over de naanbroden. Leg de prei en de rode ui erop en bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven.

Salade maken
5

Meng in een saladekom 1/2 zakje vinaigrette per persoon met de rucola en appel en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Beleg de naanpizza met de gerookte zalm en garneer met de overige dille. Snijd de naanpizza in stukken en serveer met de salade.

Tip: Wist je dat zalm essentiële vetzuren bevat zoals omega 3? Deze moet je uit je voeding opnemen want je lichaam kan deze niet zelf aanmaken. Je krijgt al voldoende omega-3 binnen als je 1 keer per week vis eet, bij voorkeur vette vis zoals haring of zalm.