Drukke dag of weinig tijd? Deze naanpizza staat zó op tafel. Dat doet overigens niks af aan de smaak – de stevige smaak van de gekruide rundermerquezworstjes vormt een mooie combinatie met de milde ricotta. Je bent vast gewend om courgette te bakken, maar in de salade gebruik je rauwe courgette. Hartstikke lekker én omdat je de groente niet verhit, blijven alle vitamines en mineralen bewaard.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Rundermerguezworstje
(Bevat Soja, Mosterd, Selderij Kan bevatten Gluten, Eieren)
1 stuk(s)
Naanbrood
(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)
¼ stuk(s)
Passata
5 gram
Verse munt en salie
50 gram
Ricotta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Geraspte oude kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Courgette
¼ stuk(s)
Rode peper
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rundermerquez open, haal het vlees eruit en gooi het omhulsel weg. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het vlees uit de worst in ongeveer 5 minuten los. Het gehakt moet net gaar en nog zacht zijn.
Leg ondertussen het naanbrood op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de passata over het naanbrood. Ris de blaadjes salie van de takjes en snijd in dunne reepjes.
Verdeel het gehakt over de naanpizza's. Schep met een theelepel klein dotjes ricotta op de pizza's. Bestrooi met de salie en daarna met de geraspte oude kaas. Bak de naanpizza's 8 – 10 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.
Schaaf ondertussen de courgette met een dunschiller in de lengte in dunne linten. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.
Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn met peper en zout tot een dressing. Meng de dressing met de courgette, munt en rode peper tt.
Snijd de naanpizza's in stukken en leg op de borden. Serveer met de courgettesalade.