Naanpizza met rundermerquez, ricotta en salie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met rundermerquez, ricotta en salie

Naanpizza met rundermerquez, ricotta en salie

met courgettesalade

Drukke dag of weinig tijd? Deze naanpizza staat zó op tafel. Dat doet overigens niks af aan de smaak – de stevige smaak van de gekruide rundermerquezworstjes vormt een mooie combinatie met de milde ricotta. Je bent vast gewend om courgette te bakken, maar in de salade gebruik je rauwe courgette. Hartstikke lekker én omdat je de groente niet verhit, blijven alle vitamines en mineralen bewaard.

Allergenen :
Soja
Mosterd
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(Bevat Soja, Mosterd, Selderij Kan bevatten Gluten, Eieren)

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)

¼ stuk(s)

Passata

5 gram

Verse munt en salie

50 gram

Ricotta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3768 kJ
Energie (kcal)901 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers18.4 g
Vezels6 g
Eiwitten47 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat
Bakpapier
Saladekom

Instructies

Bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rundermerquez open, haal het vlees eruit en gooi het omhulsel weg. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het vlees uit de worst in ongeveer 5 minuten los. Het gehakt moet net gaar en nog zacht zijn.

Voorbereiden
2

Leg ondertussen het naanbrood op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de passata over het naanbrood. Ris de blaadjes salie van de takjes en snijd in dunne reepjes.

Beleggen en bakken
3

Verdeel het gehakt over de naanpizza's. Schep met een theelepel klein dotjes ricotta op de pizza's. Bestrooi met de salie en daarna met de geraspte oude kaas. Bak de naanpizza's 8 – 10 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.

Salade voorbereiden
4

Schaaf ondertussen de courgette met een dunschiller in de lengte in dunne linten. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.

Salade mengen
5

Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn met peper en zout tot een dressing. Meng de dressing met de courgette, munt en rode peper tt.

Serveren
6

Snijd de naanpizza's in stukken en leg op de borden. Serveer met de courgettesalade.