Naanpizza met rundermerquez, ricotta en salie
Naanpizza met rundermerquez, ricotta en salie

Naanpizza met rundermerquez, ricotta en salie

met courgettesalade

Drukke dag of weinig tijd? Deze naanpizza staat zó op tafel. Dat doet overigens niks af aan de smaak – de stevige smaak van de gekruide rundermerquezworstjes vormt een mooie combinatie met de milde ricotta. Je bent vast gewend om courgette te bakken, maar in de salade gebruik je rauwe courgette. Hartstikke lekker én omdat je de groente niet verhit, blijven alle vitamines en mineralen bewaard.

Allergens:
Soy
Mustard
Celery
Milk
Wheat
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Rundermerguezworstje

(Contains Soy, Mustard, Celery May be present Gluten, Egg)

1 unit

Naanbrood

(Contains Milk, Wheat, Gluten)

¼ unit

Passata

5 g

Verse munt en salie

50 g

Ricotta

(Contains Milk)

15 g

Geraspte oude kaas

(Contains Milk)

½ unit

Courgette

¼ unit

Rode peper

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3768 kJ
Calories901 kcal
Fat43 g
Saturated Fat14.6 g
Carbohydrate76 g
Sugar18.4 g
Dietary Fiber6 g
Protein47 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Baking Sheet
Parchment Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rundermerquez open, haal het vlees eruit en gooi het omhulsel weg. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het vlees uit de worst in ongeveer 5 minuten los. Het gehakt moet net gaar en nog zacht zijn.

Voorbereiden
2

Leg ondertussen het naanbrood op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de passata over het naanbrood. Ris de blaadjes salie van de takjes en snijd in dunne reepjes.

Beleggen en bakken
3

Verdeel het gehakt over de naanpizza's. Schep met een theelepel klein dotjes ricotta op de pizza's. Bestrooi met de salie en daarna met de geraspte oude kaas. Bak de naanpizza's 8 – 10 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.

Salade voorbereiden
4

Schaaf ondertussen de courgette met een dunschiller in de lengte in dunne linten. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.

Salade mengen
5

Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn met peper en zout tot een dressing. Meng de dressing met de courgette, munt en rode peper tt.

Serveren
6

Snijd de naanpizza's in stukken en leg op de borden. Serveer met de courgettesalade.