LET OP: Door beperkingen in de leveringen is ricotta in sommige boxen vervangen door roomkaas.
Dit ingrediënt bevat het allergeen MELK/LACTOSE. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.
De bereidingswijze verandert hierdoor niet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Rundermerguezworstje
(Bevat Soja, Mosterd, Selderij Kan bevatten Gluten, Eieren)
1 stuk(s)
Naanbrood
(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)
¼ stuk(s)
Passata
5 gram
Verse munt en salie
50 gram
Ricotta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Geraspte oude kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Courgette
¼ stuk(s)
Rode peper
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de rundermerquez open, haal het vlees eruit en gooi het omhulsel weg.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het vlees uit de worst in ongeveer 5 minuten los. Het gehakt moet net gaar en nog zacht zijn. (zie TIP)
Ris de blaadjes salie van de takjes en snijd in dunne reepjes. Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de passata over het naanbrood.Verdeel het gehakt over de naanpizza's. Schep met een theelepel kleine dotjes ricotta op de pizza's. Bestrooi met de salie en daarna met de geraspte oude kaas. Bak de naanpizza's 8 – 10 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.
Schaaf ondertussen de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte in dunne linten.Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn (zie TIP).Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn met peper en zout tot een dressing. Meng de dressing met de courgette (zie TIP), munt en rode peper.
Snijd de naanpizza's in stukken en leg op de borden.Serveer met de courgettesalade.