LET OP: Door beperkingen in de leveringen is ricotta in sommige boxen vervangen door roomkaas.
Dit ingrediënt bevat het allergeen MELK/LACTOSE. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.
De bereidingswijze verandert hierdoor niet.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Rundermerguezworstje
(Contains Soy, Mustard, Celery May be present Gluten, Egg)
1 unit
Naanbrood
(Contains Milk, Wheat, Gluten)
¼ unit
Passata
5 g
Verse munt en salie
50 g
Ricotta
(Contains Milk)
15 g
Geraspte oude kaas
(Contains Milk)
½ unit
Courgette
¼ unit
Rode peper
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de rundermerquez open, haal het vlees eruit en gooi het omhulsel weg.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het vlees uit de worst in ongeveer 5 minuten los. Het gehakt moet net gaar en nog zacht zijn. (zie TIP)
Ris de blaadjes salie van de takjes en snijd in dunne reepjes. Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de passata over het naanbrood.Verdeel het gehakt over de naanpizza's. Schep met een theelepel kleine dotjes ricotta op de pizza's. Bestrooi met de salie en daarna met de geraspte oude kaas. Bak de naanpizza's 8 – 10 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.
Schaaf ondertussen de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte in dunne linten.Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn (zie TIP).Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn met peper en zout tot een dressing. Meng de dressing met de courgette (zie TIP), munt en rode peper.
Snijd de naanpizza's in stukken en leg op de borden.Serveer met de courgettesalade.