Naanpizza met tonijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Naanpizza met tonijn

met een tomaat-komkommersalade

.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

½ tl

Mosterd

¼ el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3019 kJ
Energie (kcal)722 kcal
Vetten27.2 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers17.3 g
Vezels7.8 g
Eiwitten32.3 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Grote saladekom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en bak ze 4 - 5 minuten voor in de oven.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, passata, Siciliaanse kruiden en per persoon: 1/2 tl suiker en 1/2 tl zwarte balsamico azijn toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
2
  • Laat ondertussen de tonijn uitlekken. 
  • Besmeer de naan met de tomatensaus. Beleg met de tonijn en de helft van de ui.
  • Verdeel de geraspte belegen kaas over de naanpizza's.
  • Bak de naanpizza's 5 - 8 minuten in de oven.
3
  • Snijd ondertussen de komkommer in dunne halve maantjes. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de bieslook fijn.
  • Meng in een grote saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl suiker, 1 tl mosterd, peper en zout tot een dressing.
  • Voeg de komkommer, tomaat en de overige ui toe en meng goed.
4
  • Verdeel de naanpizza's over de borden.
  • Serveer met de salade.

WeetjeKomkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!