Naanpizza met vegetarische döner kebab
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met vegetarische döner kebab

Naanpizza met vegetarische döner kebab

met yoghurt-knoflooksaus en frisse salade met tomaat en komkommer

De vegetarische döner kebab is nieuw in je box! Hij heeft evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar dan 100% plantaardig!

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Biologische volle yoghurt

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

½

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Naanbrood

80 gram

Vegetarische döner kebab

25 gram

Geraspte belegen kaas

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)817 kcal
Energie (kJ)3417 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers18 g
Vezels8.5 g
Eiwitten37 g
Zout4 g

Benodigdheden

Saladekom
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de helft van de knoflook met 2/3 van de volle yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Snijd de rode ui in halve ringen.

Tip: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

Saus maken
2

Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de overige knoflook met de helft van de rode ui 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg 40 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat 1 minuut inkoken.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee.

Naanpizza bakken
3

Verdeel de naanbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de tomatensaus. Beleg de naanpizza's met het vegetarische döner kebab en de kaas en bak 4 - 6 minuten in de oven. Meng in een saladekom: 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, de overige yoghurt, peper en zout. Voeg de komkommer, tomaat, overige rode ui, ijsbergsla en radicchio toe aan de saladekom en schep om.

Serveren
4

Verdeel de naanpizza's over de borden. Besprenkel met de knoflook-yoghurtsaus. Serveer de salade ernaast