Naanpizza met vegetarische döner kebab
Naanpizza met vegetarische döner kebab

Naanpizza met vegetarische döner kebab

met yoghurt-knoflooksaus en frisse salade met tomaat en komkommer

De vegetarische döner kebab is nieuw in je box! Hij heeft evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar dan 100% plantaardig!

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

50 g

Organic full-fat yogurt

⅓ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Tomato

½ piece

Red onion

½

Tomato paste

1 piece

Naan bread

80 g

Veggie döner kebab

25 g

Grated mature cheese

25 g

Radicchio & iceberg lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories817 kcal
Energy (kJ)3417 kJ
Fat36 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate80 g
Sugar18 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein37 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de helft van de knoflook met 2/3 van de volle yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Snijd de rode ui in halve ringen.

Tip: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

Saus maken
2

Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de overige knoflook met de helft van de rode ui 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg 40 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat 1 minuut inkoken.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee.

Naanpizza bakken
3

Verdeel de naanbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de tomatensaus. Beleg de naanpizza's met het vegetarische döner kebab en de kaas en bak 4 - 6 minuten in de oven. Meng in een saladekom: 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, de overige yoghurt, peper en zout. Voeg de komkommer, tomaat, overige rode ui, ijsbergsla en radicchio toe aan de saladekom en schep om.

Serveren
4

Verdeel de naanpizza's over de borden. Besprenkel met de knoflook-yoghurtsaus. Serveer de salade ernaast