Nasi goreng met roerei en zoetzure tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nasi goreng met roerei en zoetzure tomatensaus

Nasi goreng met roerei en zoetzure tomatensaus

met gebakken uitjes

Roerei als avondeten? Ja, zeker! Deze vitaminebom is een heerlijke basis voor elke maaltijd.

Labels:
Veggie
Familie
Extra groente
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

2 stuk(s)

Ei

1.32 stuk(s)

Bosui

200 gram

Oosterse wokmix

100 gram

Passata

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)759 kcal
Energie (kJ)3176 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers25 g
Vezels8.5 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de bosui in fijne ringen. Houd naar smaak wat van het groene gedeelte apart voor de garnering. Pers de knoflook of snijd fijn. Kluts de eieren in een kom.

Nasi goreng maken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de bosui en knoflook toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de groentemix toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg, wanneer de groenten klaar zijn, de rijst, nasi bami kruidenmix en ketjap toe aan de hapjespan en bak nog 3 - 4 minuten op hoog vuur.

Tip: Probeer de pan niet te veel te bewegen zodat de rijst een beetje bruin en krokant kan worden.

Roerei bereiden
3

Meng in een kom de passata met per persoon: 1/2 el honing en 1/2 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het ei toe en roer voorzichtig door zodat er een roerei ontstaat. Voeg, wanneer het ei net gaar is, de tomatensaus toe. Verwarm nog 1 - 2 minuten.

Serveren
4

Verdeel de nasi over de borden. Verdeel het roerei met de saus ernaast. Garneer met de gefrituurde uitjes en de achtergehouden groene bosui.