Roerei als avondeten? Ja, zeker! Deze vitaminebom is een heerlijke basis voor elke maaltijd.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Jasmine rice
½ sachet(s)
Nasi-bami spice mix
2 piece
Egg
1.32 piece
Scallions
200 g
Vegetable mix
100 g
Passata
1 piece
Garlic
10 milliliters
Ketjap manis
(Contains Soy, Wheat)
15 g
Crispy fried onions
(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
½ teaspoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
¼ tablespoon
[Plant-based] butter
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de bosui in fijne ringen. Houd naar smaak wat van het groene gedeelte apart voor de garnering. Pers de knoflook of snijd fijn. Kluts de eieren in een kom.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de bosui en knoflook toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de groentemix toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg, wanneer de groenten klaar zijn, de rijst, nasi bami kruidenmix en ketjap toe aan de hapjespan en bak nog 3 - 4 minuten op hoog vuur.
Tip: Probeer de pan niet te veel te bewegen zodat de rijst een beetje bruin en krokant kan worden.
Meng in een kom de passata met per persoon: 1/2 el honing en 1/2 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het ei toe en roer voorzichtig door zodat er een roerei ontstaat. Voeg, wanneer het ei net gaar is, de tomatensaus toe. Verwarm nog 1 - 2 minuten.
Verdeel de nasi over de borden. Verdeel het roerei met de saus ernaast. Garneer met de gefrituurde uitjes en de achtergehouden groene bosui.