Nasi goreng met roerei en zoetzure tomatensaus
Nasi goreng met roerei en zoetzure tomatensaus

Nasi goreng met roerei en zoetzure tomatensaus

met gebakken uitjes

Roerei als avondeten? Ja, zeker! Deze vitaminebom is een heerlijke basis voor elke maaltijd.

Tags:
Veggie
Family
Extra Veggies
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

½ sachet(s)

Nasi-bami spice mix

2 piece

Egg

1.32 piece

Scallions

200 g

Vegetable mix

100 g

Passata

1 piece

Garlic

10 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

15 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories759 kcal
Energy (kJ)3176 kJ
Fat28 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate95 g
Sugar25 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein27 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de bosui in fijne ringen. Houd naar smaak wat van het groene gedeelte apart voor de garnering. Pers de knoflook of snijd fijn. Kluts de eieren in een kom.

Nasi goreng maken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de bosui en knoflook toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de groentemix toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg, wanneer de groenten klaar zijn, de rijst, nasi bami kruidenmix en ketjap toe aan de hapjespan en bak nog 3 - 4 minuten op hoog vuur.

Tip: Probeer de pan niet te veel te bewegen zodat de rijst een beetje bruin en krokant kan worden.

Roerei bereiden
3

Meng in een kom de passata met per persoon: 1/2 el honing en 1/2 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het ei toe en roer voorzichtig door zodat er een roerei ontstaat. Voeg, wanneer het ei net gaar is, de tomatensaus toe. Verwarm nog 1 - 2 minuten.

Serveren
4

Verdeel de nasi over de borden. Verdeel het roerei met de saus ernaast. Garneer met de gefrituurde uitjes en de achtergehouden groene bosui.