Nasi goreng met spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nasi goreng met spiegelei

Nasi goreng met spiegelei

Met komkommer, limoen, pinda's en koriander

Reis met ons naar Indonesië, waar nasi goreng een echte specialiteit is. Het betekent letterlijk gebakken (goreng) rijst (nasi). De vele Aziatische ingrediënten zoals sojasaus, sambal en limoen geven dit gerecht een zoetzure, iets pittige smaak. Je serveert de nasi met een gebakken ei en verse koriander.

Labels:
Veggie
Kook mij eerst
Allergenen :
Eieren
Gluten
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Komkommer

70 gram

Zilvervliesrijst

200 gram

Groentemix

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Bosui

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ tl

Gemalen korianderzaad

½ tl

Gemalen kurkuma

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

10 el

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Olijfolie

½ el

Ketjap manis

1 tl

Sambal

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3515 kJ
Energie (kcal)840 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Kom
Snijplank
Fruitmesje
Koekenpan

Instructies

Komkommer marineren
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. • Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng in een kom met de wittewijnazijn en de suiker. Zet tot gebruik in de koelkast. • Weeg de rijst af. Kook de rijst, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden, hakken, bakken
2

• Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak 6 – 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout en schep regelmatig om. • Snijd de limoen in parten en snijd de bosui in dunne ringen. Hak de verse koriander grof. • Voeg de gemalen koriander, kurkuma en de helft van de bosui en verse koriander toe en bak nog 2 – 3 minuten.

Eieren bakken en op smaak brengen
3

• Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren per persoon. Bestrooi met peper en zout. • Voeg de rijst toe aan de groenten en schep om. • Voeg de ketjap, de sambal en sojasaus naar smaak toe en roerbak 2 – 3 minuten.

Serveren
4

• Leg de spiegeleieren op de nasi goreng. Serveer de zoetzure komkommer ernaast. • Garneer met de limoen, de overige koriander en bosui en de gezouten pinda's.