Nasi goreng met spiegelei
Nasi goreng met spiegelei

Nasi goreng met spiegelei

Met komkommer, limoen, pinda's en koriander

Reis met ons naar Indonesië, waar nasi goreng een echte specialiteit is. Het betekent letterlijk gebakken (goreng) rijst (nasi). De vele Aziatische ingrediënten zoals sojasaus, sambal en limoen geven dit gerecht een zoetzure, iets pittige smaak. Je serveert de nasi met een gebakken ei en verse koriander.

Allergens:
Egg
Gluten
Soy
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Komkommer

70 g

Zilvervliesrijst

200 g

Groentemix

(May be present Celery)

½ unit

Limoen

1 unit

Bosui

2.5 g

Verse koriander

(May be present Celery)

½ teaspoon

Gemalen korianderzaad

½ teaspoon

Gemalen kurkuma

2 unit

Ei

(Contains Egg)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

10 tablespoon

Gezouten pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Suiker

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Ketjap manis

1 teaspoon

Sambal

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3515 kJ
Calories840 kcal
Fat44 g
Saturated Fat7.7 g
Carbohydrate78 g
Sugar21.1 g
Dietary Fiber11 g
Protein27 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok
Bowl
Cutting Board
Paring Knife
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Komkommer marineren
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. • Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng in een kom met de wittewijnazijn en de suiker. Zet tot gebruik in de koelkast. • Weeg de rijst af. Kook de rijst, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden, hakken, bakken
2

• Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak 6 – 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout en schep regelmatig om. • Snijd de limoen in parten en snijd de bosui in dunne ringen. Hak de verse koriander grof. • Voeg de gemalen koriander, kurkuma en de helft van de bosui en verse koriander toe en bak nog 2 – 3 minuten.

Eieren bakken en op smaak brengen
3

• Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren per persoon. Bestrooi met peper en zout. • Voeg de rijst toe aan de groenten en schep om. • Voeg de ketjap, de sambal en sojasaus naar smaak toe en roerbak 2 – 3 minuten.

Serveren
4

• Leg de spiegeleieren op de nasi goreng. Serveer de zoetzure komkommer ernaast. • Garneer met de limoen, de overige koriander en bosui en de gezouten pinda's.