Nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix
Nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix

Nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix

De biefstukreepjes werden door onze slager gekruid met kurkuma en gember

Nasi betekent letterlijk gekookte rijst. De zilvervliesrijst die je gebruikt in dit recept is extra vezelrijk en dus extra gezond. De paksoi, Chinese kool, prei en wortel uit de groentemix geven, samen met de gekruide biefstukreepjes en de komijn een Indische toets aan dit gerecht. De pinda’s zorgen voor een crunch!

Allergens:
Peanuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Zilvervliesrijst

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Tomaat

15 g

Pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

175 g

Chinese groentemix

(May be present Celery)

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

100 g

Gekruide biefstukreepjes

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Ketjap manis

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories710 kcal
Energy (kJ)2971 kJ
Fat24 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate81 g
Sugar0 g
Dietary Fiber10 g
Protein37 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg, zodra de bouillon kookt, de zilvervliesrijst toe en kook, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Hak de pinda's fijn.
2

Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de tomaat in blokjes. Hak de pinda’s fijn.

Voeg de groentenmix toe.
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook al roerende 1 minuut. Voeg de groentemix en het komijnpoeder toe en bak 4 – 6 minuten. Voeg de tomaat en ketjapsaus toe en bak nog 2 minuten.

4

Voeg de zilvervliesrijst en de helft van de pinda’s toe aan de wok of hapjespan en bak al roerende 2 - 3 minuten.

Bak de biefstukreepjes
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de gekruide biefstukreepjes al roerende 3 minuten op middelhoog vuur.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de nasi en de gekruide biefstukreepjes, inclusief de vleesjus, over de borden. Garneer met de overige pinda’s.