Nasi betekent letterlijk gekookte rijst. De zilvervliesrijst die je gebruikt in dit recept is extra vezelrijk en dus extra gezond. De paksoi, Chinese kool, prei en wortel uit de groentemix geven, samen met de gekruide biefstukreepjes en de komijn een Indische toets aan dit gerecht. De pinda’s zorgen voor een crunch!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Zilvervliesrijst
1 unit
Knoflookteen
1 unit
Tomaat
15 g
Pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
175 g
Chinese groentemix
(May be present Celery)
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
100 g
Gekruide biefstukreepjes
200 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Ketjap manis
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg, zodra de bouillon kookt, de zilvervliesrijst toe en kook, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de tomaat in blokjes. Hak de pinda’s fijn.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook al roerende 1 minuut. Voeg de groentemix en het komijnpoeder toe en bak 4 – 6 minuten. Voeg de tomaat en ketjapsaus toe en bak nog 2 minuten.
Voeg de zilvervliesrijst en de helft van de pinda’s toe aan de wok of hapjespan en bak al roerende 2 - 3 minuten.
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de gekruide biefstukreepjes al roerende 3 minuten op middelhoog vuur.
Verdeel de nasi en de gekruide biefstukreepjes, inclusief de vleesjus, over de borden. Garneer met de overige pinda’s.