Vandaag maak je nasi goreng, wat in het Indonesisch gebakken rijst betekent. Dit gerecht wordt in veel verschillende landen gegeten en kent dan ook minstens zoveel variaties. Deze variant breng je op smaak met mangochutney, sojasaus, rode peper en knoflook.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Basmatirijst
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode peper
20 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
60 gram
Mangochutney
(Bevat Mosterd Kan bevatten Noten, Pinda's)
200 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
1 el
Zonnebloemolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Breng 250 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hak de gezouten pinda's grof.
Maak in een kom een saus van de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie, 1 el water per persoon en de helft van de mangochutney. Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de spinazie toe, draai het vuur middelhoog en roerbak ongeveer 3 minuten of tot het grootste deel van het vocht verdampt is.
Voeg de rijst toe aan de wok of hapjespan en roerbak 3 minuten. Voeg tenslotte de saus toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon.
Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het spiegelei en de overige mangochutney en garneer met de pinda’s.