niet gebruiken Gevulde portobello met gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

niet gebruiken Gevulde portobello met gehakt

met gebakken krieltjes en geroosterde cherrytomaten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

80 gram

Portobello

½ stuk(s)

Sjalot

5 gram

Verse bladpeterselie

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

25 gram

Panko paneermeel

15 gram

Grana Padanovlokken DOP

125 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2861 kJ
Energie (kcal)684 kcal
Vetten35.4 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten57.8 g
waarvan suikers10.4 g
Vezels9.1 g
Eiwitten28.3 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan met deksel
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot, snijd de bladpeterselie grof. Meng in een kom: het gehakt, de sjalot, de helft van de peterselie, de helft van de panko, de helft van de grana padano, peper en zout door elkaar. Kneed goed door elkaar.

2

Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

3

Meng de overige panko en grana padano flakes met 1 el olijfolie per persoon in een kom. Verwijder voorzichtig eventuele steeltjes van de portobello. Vul de portobello's met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal. Verdeel het pankomengsel over het gehakt. Bak de portobello's 25 - 30 minuten in de oven.

4

Doe de cherrytomaten in een andere ovenschaal met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak samen met de portobello 15 - 18 minuten in de oven.

5

Besprenkel de cherrytomaten met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon wanneer je ze uit de oven haalt.

6

Verdeel de gevulde portobello's, gebakken krieltjes en geroosterde cherrytomaten over de borden. Garneer de krieltjes met de overige bladpeterselie.