niet gebruiken Gevulde portobello met gehakt

niet gebruiken Gevulde portobello met gehakt

met gebakken krieltjes en geroosterde cherrytomaten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

80 g

Portobello mushroom

½ piece

Shallot

5 g

Fresh flat leaf parsley

100 g

Seasoned minced meat blend

25 g

Panko breadcrumbs

15 g

Grana Padano flakes DOP

125 g

Red cherry tomatoes

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2861 kJ
Calories684 kcal
Fat35.4 g
Saturated Fat9.4 g
Carbohydrate57.8 g
Sugar10.4 g
Dietary Fiber9.1 g
Protein28.3 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Casserole with Lid
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot, snijd de bladpeterselie grof. Meng in een kom: het gehakt, de sjalot, de helft van de peterselie, de helft van de panko, de helft van de grana padano, peper en zout door elkaar. Kneed goed door elkaar.

2

Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

3

Meng de overige panko en grana padano flakes met 1 el olijfolie per persoon in een kom. Verwijder voorzichtig eventuele steeltjes van de portobello. Vul de portobello's met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal. Verdeel het pankomengsel over het gehakt. Bak de portobello's 25 - 30 minuten in de oven.

4

Doe de cherrytomaten in een andere ovenschaal met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak samen met de portobello 15 - 18 minuten in de oven.

5

Besprenkel de cherrytomaten met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon wanneer je ze uit de oven haalt.

6

Verdeel de gevulde portobello's, gebakken krieltjes en geroosterde cherrytomaten over de borden. Garneer de krieltjes met de overige bladpeterselie.