niet gebruiken - Koude avocado-komkommersoep met zalmsnippers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

niet gebruiken - Koude avocado-komkommersoep met zalmsnippers

met yoghurt, appel en verse munt

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Avocado

5 gram

Verse munt

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

½ stuk(s)

Appel

25 gram

Magere yoghurt

60 gram

Warmgerookte zalmsnippers

Zelf toevoegen

¾ el

Extra vierge olijfolie

150 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2189 kJ
Energie (kcal)523 kcal
Vetten33.3 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten41.1 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels11.5 g
Eiwitten12 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Maatbeker
Hoge kom
Staafmixer
Kom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon in een maatbeker. Snijd 3/4 van de komkommer in grove stukken. Snipper de sjalot fijn. Pers de limoen uit. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil. Snijd 3/4 van het vruchtvlees in grove stukken. Ris de blaadjes munt van de takjes

2

Pureer in een hoge kom met een staafmixer de gesneden komkommer, de helft van de sjalot, de gesneden avocado en 3/4 van de yoghurt met per persoon; 1/2 el limoensap (bewaar het overige sap, dit gebruik je later) en 1/2 el extra vierge olijfolie. Roer goed, voeg de bouillon en de helft van de munt toe. Pureer nogmaals en breng op smaak met peper en zout. Plaats de soep, afgedekt, in de koelkast tot gebruik (zie TIP).

Tip: Hoe kouder de soep, hoe lekkerder. Heb je geen tijd om de soep goed af te laten koelen in de koelkast? Serveer dan met een ijsklontje erin.

3

Bak de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.

4

Snijd ondertussen de overige komkommer in heel kleine blokjes. Snijd de overige avocado in blokjes. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis, en snijd de appel in heel kleine blokjes. Snijd de overige blaadjes munt fijn.

5

Meng in een kom: de overige yoghurt, 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon, 1 tl limoensap per persoon, 3/4 van de appel, 3/4 van de warmgerookte zalm, de overige avocado, komkommer, sjalot en munt. Breng goed op smaak met peper en zout.

6

Snijd de ciabatta open en beleg met de salade. Serveer de avocado-komkommersoep in diepe borden en garneer met de overige warmgerookte zalm en appel.

Tip: Zalm en avocado zijn beide een bron van essentiële onverzadigde vetzuren. Ze hebben een positief effect op je cholesterolgehalte en houden je hart en bloedvaten gezond.