niet gebruiken - Koude avocado-komkommersoep met zalmsnippers

niet gebruiken - Koude avocado-komkommersoep met zalmsnippers

met yoghurt, appel en verse munt

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Shallot

½ piece

Lime

½ piece

Avocado

5 g

Fresh mint

1 piece

Wholewheat bread roll

½ piece

Apple

25 g

Low-fat yogurt

60 g

Hot smoked salmon flakes

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Extra virgin olive oil

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2189 kJ
Calories523 kcal
Fat33.3 g
Saturated Fat6.6 g
Carbohydrate41.1 g
Sugar8.3 g
Dietary Fiber11.5 g
Protein12 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Measuring Cups
High-Sided Bowl
Stick Blender
Bowl

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon in een maatbeker. Snijd 3/4 van de komkommer in grove stukken. Snipper de sjalot fijn. Pers de limoen uit. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil. Snijd 3/4 van het vruchtvlees in grove stukken. Ris de blaadjes munt van de takjes

2

Pureer in een hoge kom met een staafmixer de gesneden komkommer, de helft van de sjalot, de gesneden avocado en 3/4 van de yoghurt met per persoon; 1/2 el limoensap (bewaar het overige sap, dit gebruik je later) en 1/2 el extra vierge olijfolie. Roer goed, voeg de bouillon en de helft van de munt toe. Pureer nogmaals en breng op smaak met peper en zout. Plaats de soep, afgedekt, in de koelkast tot gebruik (zie TIP).

Tip: Hoe kouder de soep, hoe lekkerder. Heb je geen tijd om de soep goed af te laten koelen in de koelkast? Serveer dan met een ijsklontje erin.

3

Bak de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.

4

Snijd ondertussen de overige komkommer in heel kleine blokjes. Snijd de overige avocado in blokjes. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis, en snijd de appel in heel kleine blokjes. Snijd de overige blaadjes munt fijn.

5

Meng in een kom: de overige yoghurt, 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon, 1 tl limoensap per persoon, 3/4 van de appel, 3/4 van de warmgerookte zalm, de overige avocado, komkommer, sjalot en munt. Breng goed op smaak met peper en zout.

6

Snijd de ciabatta open en beleg met de salade. Serveer de avocado-komkommersoep in diepe borden en garneer met de overige warmgerookte zalm en appel.

Tip: Zalm en avocado zijn beide een bron van essentiële onverzadigde vetzuren. Ze hebben een positief effect op je cholesterolgehalte en houden je hart en bloedvaten gezond.