niet gebruiken - Kruidig gehaktbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
niet gebruiken - Kruidig gehaktbrood

niet gebruiken - Kruidig gehaktbrood

met gesmoorde prei, aardappelpuree en cranberrychutney

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

5 snufje

Nootmuskaat

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Prei

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

4 stuk(s)

Ei

25 gram

Panko paneermeel

40 gram

Cranberrychutney

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

125 ml

Zoutarme groentebouillon

1

[Plantaardige] melk

1 tl

Mosterd

1.25 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3041 kJ
Energie (kcal)727 kcal
Vetten35.2 g
waarvan verzadigd17.6 g
Koolhydraten68.6 g
waarvan suikers22.2 g
Vezels16.8 g
Eiwitten27.9 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Rasp
Kom
Ovenschaal
Pan
Aardappelstamper
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui zeer fijn en snijd de krulpeterselie fijn. Rasp een deel van de nootmuskaat, tot je ongeveer een mespunt geraspte nootmuskaat per persoon hebt.

Snijden
2

Bereid de bouillon. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de prei in de breedte in stukken van ongeveer 10 cm.

Mengen en kneden
3

Leg het gehakt in een kom. Voeg het ei, de panko, de gesnipperde ui, de geraspte nootmuskaat, 1/4 tl zout per persoon en de helft van de krulpeterselie toe aan de kom. Kneed tot een stevige bal.

Gehaktbrood bakken
4

Vet een ovenschaal in met 1/4 el roomboter per persoon. Leg de gehaktbal erin en druk een beetje aan tot het de vorm van een broodje krijgt. Bak 20 – 30 minuten in de oven.

Prei stoven en puree maken
5

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de prei 3 – 4 minuten. Blus af met de bouillon, dek af en laat 15 minuten zachtjes koken. Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook en kook de aardappelen 12 – 15 minuten. Giet af en stamp met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, de mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel de plakken over de borden. Besprenkel met het achtergebleven bakvet uit de ovenschaal. Schep de aardappelpuree en de gesmoorde prei ernaast en serveer met de cranberrychutney. Garneer de puree met de rest van de krulpeterselie.