NIET GEBRUIKEN - Patatje Rendang
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

NIET GEBRUIKEN - Patatje Rendang

met kokosboontjes

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Paprika

ml

Kokosmelk

120 gram

Rendang

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1721 kJ
Energie (kcal)411 kcal
Vetten15.7 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten54.8 g
waarvan suikers3.8 g
Vezels16 g
Eiwitten10.3 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Bakpapier
Kom
Bakplaat
Keukenpapier
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd er frieten van 1/2cm van. Dep de frieten droog met keukenpapier. Meng in een kom de frieten met 1/2 el zonnebloemolie per persoon en een flinke snuf zout. Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 30-35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de paprika in dunne reepjes. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken.


3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de paprika 4-6 minuten.

4

Voeg de kokosmelk en rendang toe aan de paprika. Zet het vuur laag en laat de rendang met de deksel op de pan zachtjes stoven voor 10-12 minuten.

5

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de sperziebonen en de kokosrasp toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de frieten over de borden en schep de rendang hier deels op en naast. Serveer de sperziebonen ernaast.