Niet gebruiken - Zelfgemaakte boomstammetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Niet gebruiken - Zelfgemaakte boomstammetjes

Niet gebruiken - Zelfgemaakte boomstammetjes

geserveerd met peultjes, wortelschijfjes en aardappelparten

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel - vermengd met rozemarijn geeft dat een onweerstaanbaar lekkere crunch.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

0.48 stuk(s)

Ei

100 gram

Varkensboerengehakt

25 gram

Panko paneermeel

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

½ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

150 gram

Wortelschijfjes

50 gram

Peultjes

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

¼ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3340 kJ
Energie (kcal)798 kcal
Vetten44.7 g
waarvan verzadigd15.8 g
Koolhydraten62.9 g
waarvan suikers7.1 g
Vezels11 g
Eiwitten29.2 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Grote kom
Diep bord
Ovenschaal
Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in lange, smalle parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 30 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Gehakt mengen
2

Meng het gehakt in een grote kom met een halve ei per persoon, 3/4 van het paneermeel en de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed, tot je een stevig mengsel overhoudt. Rol 2 stevige boomstammetjes per persoon.

Boomstammetjes maken
3

Meng het overige paneermeel met de gedroogde rozemarijn in een diep bord en rol elk boomstammetje erdoor. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de boomstammetjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Leg de boomstammetjes daarna in een ovenschaal en bak ze 12 – 16 minuten in de oven.

Koken
4

Voeg de wortelschijfjes toe aan de pan met deksel en ook 6 – 8 minuten gaar. Voeg de laatste 4 minuten de peultjes toe aan de wortel en kook mee. Giet af, spoel af onder koud water en laat uitstomen zonder deksel.

Groenten bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de wortelschijfjes en peultjes toe en bak 1 minuut. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de boomstammetjes en de aardappelen over de borden. Serveer met de peultjes en peen.