Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel - vermengd met rozemarijn geeft dat een onweerstaanbaar lekkere crunch.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
0.48 stuk(s)
Ei
100 gram
Varkensboerengehakt
25 gram
Panko paneermeel
15 gram
Geraspte oude Goudse kaas
½ zakje(s)
Gedroogde rozemarijn
150 gram
Wortelschijfjes
50 gram
Peultjes
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
¼ el
[Plantaardige] roomboter
Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in lange, smalle parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 30 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Meng het gehakt in een grote kom met een halve ei per persoon, 3/4 van het paneermeel en de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed, tot je een stevig mengsel overhoudt. Rol 2 stevige boomstammetjes per persoon.
Meng het overige paneermeel met de gedroogde rozemarijn in een diep bord en rol elk boomstammetje erdoor. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de boomstammetjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Leg de boomstammetjes daarna in een ovenschaal en bak ze 12 – 16 minuten in de oven.
Voeg de wortelschijfjes toe aan de pan met deksel en ook 6 – 8 minuten gaar. Voeg de laatste 4 minuten de peultjes toe aan de wortel en kook mee. Giet af, spoel af onder koud water en laat uitstomen zonder deksel.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de wortelschijfjes en peultjes toe en bak 1 minuut. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de boomstammetjes en de aardappelen over de borden. Serveer met de peultjes en peen.