Niet gebruiken - Zelfgemaakte boomstammetjes
Niet gebruiken - Zelfgemaakte boomstammetjes

Niet gebruiken - Zelfgemaakte boomstammetjes

geserveerd met peultjes, wortelschijfjes en aardappelparten

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel - vermengd met rozemarijn geeft dat een onweerstaanbaar lekkere crunch.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

0.48 piece

Egg

100 g

Farmer's mincemeat

25 g

Panko breadcrumbs

15 g

Grated aged Gouda

½ sachet(s)

Dried rosemary

150 g

Sliced carrots

50 g

Mangetout

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)3340 kJ
Calories798 kcal
Fat44.7 g
Saturated Fat15.8 g
Carbohydrate62.9 g
Sugar7.1 g
Dietary Fiber11 g
Protein29.2 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Large Bowl
Deep Plate
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Pan with Lid

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in lange, smalle parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 30 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Gehakt mengen
2

Meng het gehakt in een grote kom met een halve ei per persoon, 3/4 van het paneermeel en de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed, tot je een stevig mengsel overhoudt. Rol 2 stevige boomstammetjes per persoon.

Boomstammetjes maken
3

Meng het overige paneermeel met de gedroogde rozemarijn in een diep bord en rol elk boomstammetje erdoor. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de boomstammetjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Leg de boomstammetjes daarna in een ovenschaal en bak ze 12 – 16 minuten in de oven.

Koken
4

Voeg de wortelschijfjes toe aan de pan met deksel en ook 6 – 8 minuten gaar. Voeg de laatste 4 minuten de peultjes toe aan de wortel en kook mee. Giet af, spoel af onder koud water en laat uitstomen zonder deksel.

Groenten bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de wortelschijfjes en peultjes toe en bak 1 minuut. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de boomstammetjes en de aardappelen over de borden. Serveer met de peultjes en peen.