Noedels met gekruide kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met gekruide kippendij

Noedels met gekruide kippendij

met roerbakgroenten en rode peper

De kippendij is gekruid met vijfkruidenpoeder - veel gebruikt in de Aziatische keuken met een combinatie van vijf smaken: zoet, zout, zuur, bitter en pittig.

Labels:
Familie
Familie
Lactose-arm
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

120 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

200 gram

Groentemix met wittekool

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)764 kcal
Energie (kJ)3196 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten97 g
waarvan suikers18 g
Vezels7.3 g
Eiwitten39 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel en bak de kippendijreepjes, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe. Voeg de sojasaus en zoete Aziatische saus toe en bak, afgedekt, 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: (s) Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart. Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan de helft van de sojasaus en de helft van de ketjap. Je kunt eventueel naar smaak extra toevoegen na serveren.

Noedels koken
3

Breek ondertussen de noedels boven de pan met deksel en kook, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet daarna af. Voeg de noedels toe aan de wok en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

Serveren
4

Verdeel het gerecht over de borden.